2016年1月20日水曜日

ビーフカツ(ミルフィーユ風)  Bifukatsu (millefeuille style)

牛肉のスライスでいろいろ試行錯誤してますが、これか一番うまく簡単であることが分かりました。
牛肉モモ肉のスライスを使った、ミルフィーユビーフカツ
ビーフカツ。。。何やら横流しとかなんとか報道をにぎわしておりました。
スライスで何かうまいものをと考え、試行錯誤をしてます。
肉は、オージビーフそれもモモなので火をと通しすぎると硬くなってしまいます。
火の通し方、、、これが難問でしたが!。。
この方法が、程よく火を通すことができ、なかなかうまい。
スライスを一枚ずつ軽く塩コショウをして重ねていきます。(今回は自前ブレンドクレージーソルトで)
それが2cm程度まで重ねていきます。そうすると肉のはじなどがそろわないので切り落とし、それは、芋煮用の肉にします。
それを3cm程度の幅で切り、それにフライの衣をつけて、180度でうっすらと色がつく程度上げます。
あげすぎ注意です。
これだけですが、これだと火が程よく肉に入りやわらかくて、とてもオージービーフ、モモとは思えません。

さらに今回は残ったビーフシチューを手直しして、デミグラスソースもどきを作りそれをソースにしました。


It is various trial and error in the beef slices, but it was found that it is this or most well simple.
I was using a slice of beef thigh meat, millefeuille Bifukatsu
Bifukatsu. . . Which it had been notice and ranked the something illegal sale or whatever coverage.
I believe that what good something in slice, we have a trial and error.
Meat, it will become harder and Ojibifu too through the fire because it is also a peach.
Threading fire ,,, but this was the challenge! . .
This method, it is possible to pass a moderately fire, quite the good.
Slice and will overlap with the lightly salt and pepper one by one. (This time on their own blend crazy Salt)
it will continue to pile up to about 2cm. Then it cut off because such shame meat do not align, it is, and then to the meat for Imoni.
It was cut in a width of about 3cm, and to it with a batter of fly, and raise degree get a faint color at 180 degrees.
Agesugi is attention.
and this only, but soft to enter the fire moderately meat and This is it, very Aussie beef, I do not think a peach. Further this time by rework the remaining beef stew, to make a demi-glace sauce mock you did it to the source.

0 件のコメント:

コメントを投稿

鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...