2015年5月21日木曜日

会津の季節料理 ニシンの山椒漬け Japanese pepper pickled Aizu seasonal cuisine herring

会津の春の味でもあります、ニシンの山椒漬けです。
ミガキニシンを山椒と醤油でつけたもの!
レシピは簡単ですが
ミガキニシン
山椒の新芽
醤油:ダシ醤油(お決まり丸十):酢=2:2:1程度です。
漬け込みは、3日で
魚焼きで焼いて食べます。

これ以上漬けるとしょっぱくなります。

結構いけますね!酒が進み一品。


It is also the Aizu in the spring of taste, it is pepper pickled herring.
Migaki-nishin what was put in pepper and soy sauce!
The recipe is easy
Migaki-nishin
pepper sprouts
soy sauce: soy sauce (usual ten full): vinegar = 2: 2: 1 degree.
Marinate is, in three days
you can eat baked fish grilled. This more than soak and will salty. It will go very well! Liquor proceeds dish.

           

2015年5月19日火曜日

はちべえ 野菜たっぷり坦々Hachibee vegetables plenty of Tantan noodles

所要で若松に出かけたので、昼に・・・久しぶりに はちべえに

野菜たっぷり坦々麺 にしました。
見てのっとり野菜が一杯のっております。

味は、いつものはちべえかな?・・・少し薄い感じがしました。
多分、野菜たっぷりのせいでしょうかね!
この辺調整できたら星増えますね!

でも、ゴマの風味がきいていて、さすがですね!




Since I went to Wakamatsu at the required, to hachibee to ... after a long time in daytime was to vegetables plenty Tantan noodles. Vegetables accordance to see is we have full riding. Taste,  usual Hachibee? ... Was a little thin feeling. Maybe I Will because of the vegetables plenty! But, I have heard the sesame flavor, It is indeed!

2015年5月18日月曜日

トレノの残骸の処分も終わりました。 Disposal of debris of Toreno was also the end.

エンジン・ミッション・デフその他ほとんどの部品の剥ぎ取りガ終わり、シャーシのみになりましたので、それを引き取ってもらい。
すっきりしました、家族にも邪魔にされていましたので・・・・
ドア2枚は残してます。




残りの作業は、エンジン・ミッションのオーバーホールです。
少し、工具・治具をそろえないといけません。







End stripping moth engine mission diff most other parts, so now only the chassis, I asked to take back it.
It was clean, ... Because we have been in the way also to family
two doors will not leave.





The rest of the work, is the overhaul of the engine mission.
A little, I do not and do not align the tools and jigs.

DECCOLA  2度めです この前唐揚げ定食がうまそうだったので

 注文しました、900円です。 今回もサラダバーの写真を撮り忘れましたが、次は必ず 鳥の竜田揚げ系の唐揚げです、味は控えめで、レモンを絞ると丁度いい。 混んでもなく雰囲気もなかなか! これでこの値段ですから 次は、比較的生姜焼きを頼む人が多いようなので、生姜焼き定食を頼もうかと思...