2016年11月12日土曜日

製麺器 もらいましたが

だいぶ使わず放置してました。
やっと使ってみました。
まずは、うどんを、中力粉と塩、水を使います。





こんな感じです、.上で粉を練ってから、ローラー(幅が調整できる)で伸ばして、カッターで切って麺にします。







 練りあがり
小分けにして1時間寝かせます。







伸ばしてから連続で切断します。
それに打ち粉を打ってうどんなので10分ゆでました。

さてこれは








昨日の残りのカレーがあったのでカレーうどん
この汁は、
丸十を何倍かに(お好みで)薄めて残ったカレーを入れて濃度をコントロールして
ネギ
七味

出来上がり





2016年11月11日金曜日

大一 ネギ玉七味ラーメン Daiichi green onion ball Shichimi ramen

昼に出かけてきました。昨日、小山の日帰りの仕事で、
帰りは、ほぼ11時。。。。。
きつい一日でしたが晩飯に
SAでとり。。。。何とかいうどんぶり、印象は薄いのですが、焼きねぎは、それだけは、印象にあるのです。

焼きねぎの香りは素晴らしい。

さて、これがどう大一につながるか。。??
これなんです。ネギ玉七味ラーメン

卵をふわふわに焼き
そこに、豚肉・ネギを炒めたものとあえてラーメンに! 
仕上げは、七味です。

このネギのふうみ薫りですね!
ここでは、豚肉を使っていました、脂が甘くてうまいのですが。。
一歩進めて、会津地鶏のモモのスライスに変えたらともっと、スープ(地鶏スープだから)
、炒めねじとのマッチングいいのですは?


と思った次第です。
七味の薫り+焼きねぎ とり 焼き鳥ですね!
こんな印象でしたね!

でも塩に並ぶ一品と思います。



I have to go out to lunch. Yesterday, in a day of work of Koyama,
way back, nearly 11 o'clock. . . . .
It was tough day in the rice evening
take in SA. . . . Somehow say bowl, impression is thinner But, grilled green onions, it only is there the impression.

Scent of grilled green onions are great.

Well, if this is what leads to a large one. . ? ?

This of I.
Baked eggs fluffy
there, dare finish the ramen as that fried pork, green onion is Shichimi.

It is a flavor fragrance of this green onion!
Here, we use the pork, I delicious sweet fat. .
Advancing one step, more and you have switched to a slice of peach of Aizu chicken, soup. You say you are matching with the fried screw?


It is up I thought.
Kaori + It is grilled green onions taking yakitori of Shichimi!
It was this impression!

But I think that dish lined up in the salt.



2016年11月7日月曜日

11月の花火大会 汚染はないのか。。。。 Do not fireworks pollution of November. . . .

5日晩秋の花火大会がありましたが。。。。
振り返ると
なぜ11月に全国花火大会が。。。

  •     夏・冬は花火師は、忙しい時期11月は、比較的時間があるから?
  •     11月は、稲刈りも終わり田んぼが使えるから
  •     早く暗くなるから、早めに終了できる。
  •     花火の在庫一掃処分セール
  •     なぜ会津で会津の観光キャンペーン

などが、思いつきます。
感想としては、始まりは、ぽつぽつしか上がらなく、がっかり、中盤には続けて上がり、最後は見事でしたが、これで3000発程度とか? 全国と名をつけるから、数万発上がると思っって遠方から来た人も多かったと聞きますが、満足したのか。。。。。
自分も大曲を連想しました。
多分、おおくの人は、同じ思いかと!
さらに、出店のエリアが町場の反対方向なので車を降りで2km程度歩かされた人も。。。。この人達は楽しめたのか? 駐車場も少なく。。。。。

今回、田んぼで花火をあげましたが、花火のあの色は、金属の炎色反応の色です。
これらの元素が、すべて燃え尽きるとお考えでしょうか?
ありえませんよね!不発弾と同じです。不発花火 火薬が田んぼ一面の残っていると思います。
さらに、これたの金属の酸化物は、何PPMかは、地面に振っている。

これを払しょくするには、汚染分析をやる必要があると思います。


5 days there was a fireworks display of late autumn. . . .
Look back and
why the national fireworks display in November. . .

    Summer and winter fireworks, the busy season in November, because there is a relatively long time?
    November, because the rice fields the end even harvesting can be used
    Since early darken, it can be terminated as soon as possible.
    Fireworks clearance disposal sale of
    Why Aizu tourism campaign in Aizu

Such as will come up.
The impression, beginning, not rise only dots, disappointed, rising to continue in midfield, but the end was impressive, Toka This 3000 shot about? Since we put the whole country and the name, but you heard that there were many people who came from far away I thought up several tens of thousand shots, whether satisfied. . . . .
I also was reminded of Omagari.
Maybe, people of many, the same thought or!
In addition, some people area of store openings, which is to walk about 2km in off the opposite direction because the car of Choba. . . . Do these people have enjoyed? Parking is also less. . . . .

This time, but I gained some fireworks in the rice fields, that the color of the fireworks is the color of the metal of the flame reaction.
These elements, burn out whether do you think all?
It's not impossible! Is the same as the unexploded ordnance. I think that unexploded fireworks gunpowder remains of rice fields one side.
In addition, an oxide of a metal of Koreta, the something PPM, waving to the ground.

To dispel this, I think that it is necessary to do the contamination analysis.

物質
その色を出す
主な物質
写真
画像をクリック!

炭酸ストロンチウム
(SrCO)、
硝酸ストロンチウム
(Sr(NO
ストロンチウム
(Sr)

オレンジ

炭酸カルシウム
(CaCO)、
硫酸カルシウム
(CaSO4
カルシウム
(Ca)
 

硝酸バリウム
(Ba(NO))、
炭酸バリウム
(BaCO
バリウム
(Ba)

硫酸(CuSO)、
粉(Cu)
(Cu)

シュウ酸ナトリウム
(NaCO
ナトリウム
(Na)

2016年11月6日日曜日

最近の投稿のフォローアップを The follow-up of recent posts

カツオのハラス塩
まづは、これを細かく切って新米(湯川米)にトッピング、さらにフードプロセッサーで粉々に

 こうなりました。なめてみるとすごくしょっぱいですが、ハラスの風味がすごい!銀シャリがほしくなります。

炊き立てに振りかける、おにぎりに入れる、まぶす!
これで毎日食しております。



にんにくのたれ!
金山の奥会津ごっつおまつり~金山町に出かけて、感じたこと

ここで同じように問うことでかえって作ったもの、味付けは、醤油 丸十ですか、これだけで大鍋の味になります。






さらに塩味を作ってみました。塩は、
大塩温泉の山塩を使いました。下の写真(これで500円の超プレミア塩です)
塩味は、すべての素材をストレートに出しますので、入れる具材は、すべて下茹で、湯引きをしてあくを取れるだけ排除しました。
そこに、ほんだし塩酒で味付け

これで、イベント・外その他の味覚を左右する要因を排除した。ストレートな味の芋汁が出来上がりました。
これが芋汁という料理なのだと。。。。。しみじみ感じた次第。
外でのイベント芋汁は、イベント味のごった煮(これもおかし、、)





最後は、にんにくのたれ!
ケパブで懐かしい味を味わいましたが、これは、今は、父親が年老いて作らなくなったうちの焼き肉のたれです。
にんにく(青森産)さらに、
頂き物の黒ニンニク
もらいもののリンゴ
早生ミカン
醤油
これをブレンダー微塵にブレンド
本来は、ここに玉ねぎを入れましたが、うちの犬がいつぬすくりかわからないので外しました。

味見して、あの味。。。これでいいんだね!
といろいろな料理に使えそうです。



Bonito of Halas salt
Madzuha, this in a finely cut by novice (US Yukawa) topping, shattered further in a food processor

Now this. It is very salty and try to lick, but amazing flavor of Halas! Silver Shari will want.

Cook sprinkle to stand, put the rice ball, dusting!
Now we are eating every day.

Sauce of garlic!
Jinshan go out in the back Aizu Gotz festival - Jinshan Town, I felt that


Which was made rather by asking here in the same way, seasoned, Is soy sauce round ten, it will be only in the taste of the large pot this.

In addition I tried to make salty. Salt,
we used Yamashio of Oshio Onsen. Below the picture (This is a super Premier salt of 500 yen)
salty, so you put all of the material in straight, xi put, under boiled all, was eliminated only take the lye to the slightly boiled.
There, seasoned with Honda Mr. salt liquor in this, to eliminate the factors that affect the event outside other taste. Potato juice straight taste was completed. This is that it's a cuisine that Imojiru. . . . . As soon as you feel keenly. Of events Imojiru is outside, in the event taste hodgepodge (which is also committed ,,) Finally, sauce of garlic! But it enjoyed a nostalgic taste Kepabu, this is, now is the roast of the sauce of the father is no longer made old.

Garlic (Aomori) In addition,
We product black garlic
apple Moraimono
early mandarin orange
soy sauce
blend it in a blender specks
originally, here, but I put the onion, was removed because the dog out you do not know what time bran subscription .

Tasting to, that taste. . . You're good at this!
And you could use in a variety of cuisine.











鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...