2015年12月30日水曜日

ライスケーキが出来上がりました。

もち米4合に水400cc もち米は、マニュアルには30分と書いてありましたが、5時間程度水につけ
水を切り
パン焼き機に投入 レシピ15にしてスタート あと1時間20分程度です。


で出来上がり、・・・・えっと思いう感じで出来上がり
少し柔目です。
水のコントリールが必要ですが、でも十分食べられます。

今回は、ツユ餅にしましたが
簡単です。
餅の子(汁 肉・大根・ニンジン・ゴボウ・丸十)
これだけです。
ここにつきたての餅を落として食べます。

本当に餅が好きな人は、何もつけづに食べるようですが、機械餅ですから、味付け他方がベストですね!
自分は、このつきたての餅に納豆、これが好物!


Rice cake was completed.
Water 400cc glutinous rice to the glutinous rice 4 Go, although the manual was written with the 30 minutes, put in about 5 hours the water
to turn off the water
is a 1 hour and 20 minutes about after start in the input recipe 15 to bread machine.

Voila, a finished feeling cormorant think ... eh
is a little soft eyes.
Water Comte reel is required but, but I can eat enough. This time, it was made ​​into soup rice cake is easy. Rice cake of the child (juice meat, radish, carrot, burdock, ten full) this only. We eat off the fresh rice cake luck here. Really people who like rice cake, it seems to eat what you have to Kezu, because is a machine rice cake, seasoning the other it is the best! Yourself, natto on rice cake of this Tsukitate, this is favorite!

2015年12月28日月曜日

ホームベーカリー siroca ホームベーカリー SHB-122 購入  Home bakery siroca home bakery SHB-122 purchase

ホームベーカリとしては、うちでは2台目です。
子供が小さいとき使っておりまして、それで食パン いろいろな生地つくりと結構頻繁に使っておりましたが、だいぶ前に、SWが利かなくなり・・・放置しておりました。

その後、テレビで米でパンを・・・・でまた購入意欲がわいた時もありましたが、その時はてごねで我慢しておりました。
そして!いま!、目的は、パンではありません!餅です!
正月には、餅つきですが。。。。うちでは、いつも年老いた父親が餅づくりをしておりました。
でも、80を過ぎでそれも大変かと思い。餅つき、次いでパンもその他。でも資金は軍旗一枚!

でHCを目て回りましたが、餅はできるが、量が、、、。。。・・・です。
やっとコメリで、siroca ホームベーカリー SHB-122 餅4合を見つけ予算内でしたので購入!
 

 

さてさて実力は、明日になります。

自分が育った時は、餅はごちそうでした!今でもそうです。もち米を使った赤飯・おこわもごちそうでした。
正月・お盆に母親の実家に行くと餅がたらふく食べられました。
1升餅食ったこともありました。
懐かしい思い出です。

As a home bakery, in the out it is the second unit.
The Orimashi use when a child is small, so I've been using quite frequently with a variety of fabrics to make bread, long time ago, SW it had been allowed to stand ... no longer work. Later, there was also when also purchase motivation was dwarf in ... the bread in the US television, which had been put up at the time the ends Gosnay. And! Now! , The purpose is not the bread! It is a rice cake! The New Year, but is Mochi. . . . In out, always an old father had been a rice cake making. But, I think in the past 80 whether it also very. Regarding rice cake, then even bread other. But funds are one banner! In but was around and eyes the HC, but rice cake can be, amount ,,,. . . ... It is. Finally in Komeri Co., Ltd., and because it was within the budget to find a siroca home bakery SHB-122 rice cake 4 Go buy!

Well ability will be tomorrow. When he grew up, mochi was a feast! This is so even now. Red rice, rice with red beans using glutinous rice was also a treat. Mochi If you go to the mother's home in the New Year, Obon is has been pigged. There was also ate 1 bushel rice cake. It is a nostalgic memories.




ローストビーフの火を通しすぎましたが・・さてこれを  It was too cooked roast beef, but ... Well this

転用してみます。
カレーです。
ビーフカレーとしてみました、煮込んでも思いのほか煮崩れないですね!

カレーチャーハン
カレー焼きそば


さらに衣をつけてビーフカツに、肉は火が通っているので
高温でさーっとあげました。
ついでににんにくの芽の肉巻きもあったので
これもフライに






Diversion to try.
It is curry.
I tried the beef curry, and boiled in also I do not collapse boiled unexpectedly! Curry fried rice curry noodles

To Bifukatsu still wearing clothes, meat since fire is through
I was raised at a high temperature Innovation sir.
Since incidentally it was also garlic bud of flesh wound
which is also to fly

DECCOLA  2度めです この前唐揚げ定食がうまそうだったので

 注文しました、900円です。 今回もサラダバーの写真を撮り忘れましたが、次は必ず 鳥の竜田揚げ系の唐揚げです、味は控えめで、レモンを絞ると丁度いい。 混んでもなく雰囲気もなかなか! これでこの値段ですから 次は、比較的生姜焼きを頼む人が多いようなので、生姜焼き定食を頼もうかと思...