2015年5月15日金曜日

サワラ サバ の味噌煮 Spanish mackerel boiled mackerel in miso

味噌煮にしました。
味付けは、
味噌(手前味噌)
ダシ醤油
砂糖
本だし少し

比較的いい味に
こんなものでしょう!男の料理





It was in a temae-miso.
Seasoning,
miso (self-flattery)
soup soy sauce
sugar
's a little book in relatively good taste would such a thing! Man of cuisine

新潟に釣りに Fishing in Niigata

2年ぶりでしょうか!?東港に出かけてきました。
釣具屋で仕掛け・えさを購入して、堤防に乗ろうとしましたが・・・・・・・
柵が・・・・ありさらに有刺鉄線も・・・・これでは、乗れない。
・・・北堤防の釣り場が解放してあるところ・・
考えあぐき、全農バーツ近くの矢板部分で

釣りを恥じました・・少し情報不足でした。今後情報を集めて再チャレンジ

まぁ!釣果は
サバ20cm 1
サワラ 45cm 1でしたが!
こんなもの
あげた時、砂まみれで写真を取れなかったのが残念ですが
すでにおろしてしまいました。
味噌煮にしようと思ってます。


かえり水原でくるまやラーメン
ねぎ味噌です、結構好みの味で・・・それがやっとわかりました今回
焦がしニンニク風味の濃い目のあわせ味噌、ベースは、トンコツ系と見ました。





What the first time in two years! ? I have to go to Niigata-East-Port.
To buy the gimmick-bait in fishing gear shop, as did. ....... Catch the embankment
further barbed wire there ... the fence also ... This is not ride.

Fishing the mackerel 20cm 1 was a Spanish mackerel 45cm 1! This is what when fried, it is regrettable and that did not take the photo in the sand covered, but it was I have down already.

Return Kurumaya ramen in Suwon is the onion miso, fine taste of taste ... it Mashi was this time Yattowakari and miso together scorched garlic flavor dark eyes, the base, I saw the pork bones system.

2015年5月13日水曜日

作業台・・老眼対応 Workbench ... presbyopia correspondence

年を重ねてくると、細かいものが見えなくなり、めんどくさくなりますね!でもこんなものあれば、苦もなく作業が出来ます。
適当な板に実態顕微鏡とライトつきの大きなルーペを取り付け、さらに局所を照らすファイバーライトを取り付け。

物の固定は、4つの穴が見えるか、ここに裏にナットを埋め込んでいるのでこれで固定をおこなえる。







If you come in years, fine thing no longer visible, it will be ruse ! If there but these kind of things, you can work without further ado.

Mounting a large magnifying glass of reality microscope and write with the appropriate plate, attach the fiber light to further illuminate the local. Fixing of the object, either the four holes visible here makes this a fixed since embed nut on the back.

2015年5月10日日曜日

三の倉菜の花畑 San-nokura rape field

少し早い気がしましたが、天気がいいので出かけて

San-nokura rape field

Although I felt a little early, you can go out because the weather is good

鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...