2016年3月9日水曜日

ソーセージ作り フランク編  Sausage making Frank

ミートグラインダーを購入しまいたので早速使って大事なのはケーシングです。
ソーセージのケーシングには、家畜等の腸を使います。
また、人工ケーシングもあり、家畜の皮などから作るようです。多くのスーパーのウインナーはそれを使っています。少し皮が硬い感じがし、少し厚めです。004と002くらい装着感(手触り)が違います。
まああれと腸は似て非なるものですね!

今回は、腸は、豚と羊を購入しましたが、ノズルとの相性は・・・・伸びるかとおも思いましたが、
今回の腸の購入先は、楽天でラム善で購入ノズルにセットしやすくしたものよりは、塩漬けですので安めで購入できました。

使う前に塩だしを行いノズルにセットしやすくするためにノズルに手繰っていきます。ここで使ったのは、前に購入したミートグラインダーの羊腸用のノズルに手繰っていきました。
結構大変な作業です。手繰っていった作業は、002使用時、途中で引っかかり(言葉が違うかも)難儀したことなんかが、頭をよぎった瞬間!
そうでした、手繰る際、内側に油(オリーブ)を一たらし・・これを忘れておりました。
滑りが改善でします。





上の写真は羊腸ですが、使ったのは豚です。
 詰めるとこうなります。
これをまず、

  • 一晩乾燥させてから
  • ゆでる 80度(25cmのクラッド鍋でお湯を沸騰させてそこにソーセージを入れると程よく温度が下がりそのまま保温機能で20分放置 ソーセージの頭が出ないように重しを 多分80度以下)
  • その後フライパンでこんがり
  • 出来上がり 今まで脂と肉が分離して、ぱさぱさでした、今回は、とOK 最高の出来になりました。
  • ソーセージの詰めたあとは、若干 エロ・グロですねこれは。。。。

 



グラインディングの状況は動画で
しかし、肉は、鳥ですが、、、状況は理解できると思います。


Sausage making Frank Hen
Is the casing's important to use immediately because Mai to buy a meat grinder.
The sausage casing, use the gut of livestock and the like.
In addition, there is also an artificial casing, seems to make from livestock skin. Wiener of many super is using it. And a little feel hard skin, it is a little thicker. 004 and about 002 fit (touch) is different.
Well there and bowel sounds thing ersatz! This time, the intestine, but I bought a pig and a sheep, but compatibility of the nozzle was think also you whether extending ..., the purchase of this intestine, Rakuten ram good set to buy nozzles than what was easy to, you can buy cheaper because it is salted. We will Tagu' to the nozzle to make it easier to set the nozzle performs a salt soup before using. Here we used is, went Tagu' to the nozzle for the sheep casing of the meat grinder that was purchased before. Quite a daunting task. The moment the work that went Tagu', 002 when used, the way caught (the word is different be) something that you have affliction is, that crossed my head! This was true, pull in time, oil (olive) forgot one dropped ... this on the inside. Slip you could be improved.


The photo above is the sheep casing, but it is a pig was used.
 You This happens when stuff.
This first,

After drying overnight
80 degrees boil (the weight as moderately temperature and there to put the sausage by boiling hot water in the clad pot of 25cm is not out as the head of a 20-minute standing sausage in heat insulation function edge)
Browned in a frying pan and then
Once it has separated from the fat finished until now now OK the best possible that it is this.
After stuffing of sausages, is it this is somewhat erotic Gros. . . .

Situation of grinding in Video
However, the meat is, I think that it is a bird ,,, situation is understandable.





鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...