2016年7月5日火曜日

梅ペースト  Plum paste 

ストッカーをあさっていたら、何年ものだろうかな!?冷凍の梅漬けを発見!今更、古漬け梅なんて。。。。。少し日にかざして、、この時期雨が多いので雨にあててしまったので、水洗いして、ペーストにしました。少しでも風味を足したいので
生シソを塩もみして混ぜ込み、さらに甘酒、カツオ節を混合
使い捨ての比較的気密性のいい容器に入れましたところ

あさ、悲惨な事件。。。。蓋が外れて廻りペーストだらけ!
甘酒入れたので発酵して。。。。。

掃除が大変でしたが

味はまろやか、梅ペーストです。




Raiding the stocker, how would those years! ? Discover the Umezuke frozen! Too late, Nante Furuzuke plum. . . . . Since it had addressed to the rain because by holding on a little day ,, this time rain often, and washed with water, was to paste. I want plus the flavor even a little
narrowing mix to Shiomomi raw perilla, mixed for an additional sweet sake, the bonito

Disposable relatively we've put in a good container airtight hemp, tragic incident. . . . The lid is covered around the paste off! Fermented and so was put sweet sake. . . . . Although cleaning was a very taste is mellow, it is a plum paste.





2016年7月4日月曜日

レビン アイコンガスを入れないといけない

どうしてもこの時期もともと危機が悪いエアコンとはいえ、ほしいものです!
この前、コンプレッサーは交換したのでガスを入れたいが、配管の漏れは。。調べないといけない。

さて手持ちの物で漏れを、減圧で?加圧で?
ということで手軽な加圧で行うことに
サービス管アダプターに圧力計をつけて
テープを張り針の目印を
ガス配管時、配管屋がやる方法です。
これで一晩おき針が触れなければ、OK

それに先立ち、スヌープで漏れチェックを、
ようは石鹸水です。

2016年7月3日日曜日

会津若松市 はせがわ  Aizuwakamatsu Hasegawa

喜多方で有名どころ、ラーメンですがはせ川が有名で土日などは、1時間待ちもありです。
この前、ネットで 会津 はせがわ と検索したとき
若松にも、はせがわが、あることが分かり、居ても立っても居られない・・性分ですね!ちょうど息子が帰っていたので、一緒に出掛けてきた。
昼時の日曜、駐車場は、ほぼ埋まってましたが、一台だけ空いていましたので何とか!
店内は、モダンでこぎれいです、女性が厨房で作業してました。

自分は、醤油のチャーシュー、息子は、味噌で
こちらが醤油
さて味のインプレ。スープを一口醤油が立ってます、煮干しの香り少々、それもり勝っているのは、節 系の味です。スープは鳥系がメインの混合系、これぞというインパクトに欠けるような!

次、麺なんかぬるっとしていて水切りが。。のような、柔目の麺。。。。
ちょい残念です。
中村屋の麺がうますぎなんですね!
息子のみそ。。。
息子は、北海道に住んでいたので、そこそこ札幌系を食べていますが、節系と味噌のマッチングが、すこし疑問。。
麺も同感と








という感じで、自分としては、スープはいい感じですが、麺がね。。。。。☆☆


Aizuwakamatsu Hasegawa
Brand name in Kitakata, but is ramen Hase River such as weekends and a famous, but there is also a 1-hour wait.
This before, when you search and Aizu Hasegawa on the net
also Wakamatsu, Hasegawa is, there can understand, I ... nature that does not also stay standing even stay! Just because the son was back, I have been going out together.
Noon time on Sunday, parking lot, because it was nearly full, had been vacant only a single somehow!
The store is a modern and neat, women had been working in the kitchen. Yourself, of soy sauce pork, son, in miso

Here is the soy sauce
of Now taste impressions. Stands a soup bite soy sauce, the smell of anchovies a little, it's winning the forest is a taste of the section system. Soup, such as bird system is lacking in a mixed system, the impact that each of this main! Next, a draining if you are Nurutto something noodles. . Such as, soft eyes of noodles. . . . It is Choi shame. Noodles but it was Umasugi of Nakamuraya!

Son of miso. . .
Son, because I live in Hokkaido, but will not eat decent Sapporo-based, section system and the miso of matching, a little doubt. .
Noodles and agree with the feeling that, as his own, but soup is a good feeling, I noodles. . . . . ☆☆

鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...