2017年3月17日金曜日

中ノ沢温泉 小西食堂 Nakanosawa Onsen Konishi cafeteria

白石に仕事で出かける途中の腹ごしらえ
昼時なので何か食べないといけない。。。。大昔どこかのブログで中ノ沢温泉に。。
ふと思い出し、中ノ沢温泉向かってみたところ、小西食堂を発見しました。電光掲示版にはスタミナラーメンの。。。。
これは、試すしかないですね!
スタミナの由来は、から揚げが載っているとの事!
まずは、スープを喜多方でもない。。すごく懐かしい味です。少し甘みを感じます。
優しい味と感じました。
麺は、中太縮れゆで具合は、ちょうどいい感じです。
スープの味を吸ったから揚げ!かなりいけます。
こんな揚げ物が載ったラーメン!
柳亭のヤナギ麺は、とんかつが載ってました。

The middle of the Haragoshirae to go out at work in Shiraishi
do I need to eat something because it is during the daytime. . . . Somewhere in the blog to Nakanosawa hot spring long ago. .
Remembered suddenly, I tried towards Nakanosawa hot spring, Konishi cafeteria was discovered. Of stamina ramen to lightning bulletin board. . . .
This is, I only try!

Thing of the origin of the stamina rests is fried!
First of all, not even in Kitakata soup. . Very nostalgic taste. I feel a little sweet.
I felt a gentle taste.
Noodles, NakaFutoshi frizz boiled condition is just a good feeling.
Fried because I smoked a taste of the soup! It goes pretty.
Ramen that this deep-fried food is resting!
Yanagitei willow noodles of, had listed the pork cutlet.


2017年3月15日水曜日

馬目食品 大判餃子の皮 Umame food large-sized dumpling skin

いわきに行ったついでにマルトによって、皮を買いに。。!
大判があるのではないか?
買ってきました。これで大きめの餃子を包もう!
一袋に15枚入ってます。
これで上のぐを包みます、出来上がったものは、すでに腹の中!
アンは、キャベツ・ねぎ・ショウガ・ひき肉、キノコの料理に使わない部分(軸など)にらです。





By Marthe incidentally went to Iwaki, to buy the skin. . !
Or not there is large-format?
I bought. This will Tsutsumimo a larger dumplings!

It contains 15 pieces in one bag.
This will wrap the ingredients of the above, which was finished already belly!
Anne, cabbage, green onions, ginger, minced meat, do not use cooking mushroom part (axis, etc.) is a leek.Umame food large-sized dumpling skin
By Marthe incidentally went to Iwaki, to buy the skin. . !
Or not there is large-format?
I bought. This will Tsutsumimo a larger dumplings!

It contains 15 pieces in one bag.
This will wrap the ingredients of the above, which was finished already belly!
Anne, cabbage, green onions, ginger, minced meat, do not use cooking mushroom part (axis, etc.) is a leek.

野菜幸楽苑 味噌野菜ラーメン Vegetable Korakuen miso vegetable ramen

幸楽苑が、あの事件から、緑の看板の野菜幸楽苑になり、特に塩タンメンがうまいと聞きました。
若松駅前の緑の看板の。。。。行ってきました。味噌ののぼりがあり。。。。
塩タンメンはないの?と聞いたら
ここは、味噌野菜専門です!と 仕方ないから注文しましたが、待っている間に厨房を眺めていました。野菜いためは、専用の炒め機械で調理されていました、ということは、炒め物の火の香りがしないかも?
その通りでした、親不孝でも、鮎川でもこの香りは、火力の強いコンロでフライパンを振らないといけないですから、当然といった当然です。これは結構ポイントが高いんですね。
さて、次は、スープですが、比較的甘目ですね!方向的には、西会津の味噌に近いですね!
野菜の甘みもあることでしょう!麺は中太麺ですが、自分のはもう少し堅めがいい。
今まで、あまり幸楽苑でみそを食べたことは、なかったけど、比較的うまいと思いました。味噌は、その風味が強いので味噌次第です。
ひいきの鮎川でも移転先では、味噌は出さないそうです。ここでは、新潟と長野の味噌をブレンドして使っているようですが、新潟のそれがもう手に入らないそうです。
日本国産の大豆は、こだわり豆腐、納豆に取られてしまい。味噌に回ってこないそうです。味噌は、日本のベース調味料です、それが廃れると思うと寂しい限りです。

うちでは、うちの父親が、よく大豆を使った豆味噌を作ります。
油で味噌と大豆を焦げる寸前まで煎り揚げます。
これをおにぎりに入れたもの、大豆が、飯の水分を吸って、柔らかくなってなかなかうまいものです。
食いかけですが、こんな風です、コンビニに並んでもおかしくない味です。

これは、昭和の貧しいときよく食べました。当時は、そんなにうまいと感じませんでしたが、年を重ね!その価値を再発見しました。



Korakuen is, from that incident, vegetables of green signboard Korakuen now, we've heard that in particular is good salt end face.
Wakamatsu in front of the station of the green sign. . . . I went. There are miso of climbing. . . .
Is there no salt end face? If you heard that
here is the miso vegetable expert! I ordered because no help with, but it was looking at the kitchen while waiting. Vegetables fried in, had been cooked in a special fried machine, that is, may not have the smell of fire stir-fry?

It was the street, is also a lack of filial piety, in even this scent is Ayukawa, because I do not If you do not shake the frying pan in a strong firepower stove, is of course such as course. This is it is quite do point is high.
Well, the next step is, but is a soup, it is a relatively sweet eyes! The directional, it is close to the miso of Nishiaizu!
Sweetness of the vegetables you'll be there! Noodles is NakaFutoshimen, but their's is a good bit more harder.
Until now, much Korakuen is that ate the miso in, but I did not, I thought that a relatively good. Miso, is up to miso because its flavor is strong.
In the relocation destination in Ayukawa of patronize, miso is so not issued. Here, Niigata and I like using a blend of Nagano of miso, yes it in Niigata do not fall on the other hand.
Soybean Japanese domestic is, attention tofu, will be taken to natto. That's right does not come around in the miso. Miso is a Japanese-based seasoning, but as long as the lonely and think that it go out of fashion.

In the out, the father of out is, you make a good bean miso using soy.
Fried roasted until the verge of burn the miso and soy oil.
Those placed in a rice ball, soybeans, smoked rice water, is what quite good become soft.
It is Kuikake, but this is the wind, is a taste not strange side by side in the convenience store.

This is, I ate well when poor of Showa. At the time, I did not feel so good, in years! It has re-discovered its value.




鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...