2016年10月19日水曜日

大一 みそ野菜ラーメン  Daiichi miso vegetable ramen

これで大一のラーメンの大御所は制覇です。めったにないことです、こんな短期間でしょうゆ・塩・味噌を食べたのは、
要は、これも好みの問題ですね! 自分はここが好みのようです。
さて今回の味噌
会津の味噌 合わせみそ系ですね!コクがあります。
さらに塩こうじ・ヨーグルト
これは珍しいですね!
味噌とヨーグルトとは、。。。。。
考えてみると合ううのかもしれませんね!
今度、うちラーメンで試してみようかと思います。味噌には乳製品は会うと思いますから
さて
これが、味噌野菜ラーメンです、すごく濃厚な色ですが、見た目よりあっさりです。
多分、ヨーグルトが効いている、その酸味が、味噌のコクを高めています。

一味丸惣食堂の味噌にも似ているかもしれません。。。。。いや違うかも!?

味噌は、味噌で多くの風味が決まってしまいなかなか店の味を出すのが難しいと思います。

それでも西会津の大山食堂 越後屋は、甘めの味噌ラーメンで個性を出しております。
多分砂糖を使っていますね
残念なのは、せっかくのスープの味が、味噌の風味で消されてしまいます。
やっぱり塩がうまいですね!

今度は
少し寒くなって
ねぎ玉七味ラーメンをと考えてます。



This large one ramen mogul is domination. Is rarely, ate the soy sauce, salt, miso in such a short period of time is,
in short, this It is also a matter of taste! Yourself here seems to be the favorite.
Well this time of miso

It is Aizu of miso alignment miso system! There is a full-bodied.
In addition salt Koji yogurt
This would be unusual!
The miso and yogurt. . . . .
Try and I do not maybe you fit to think!
This time, I think let's try it out ramen. Since the miso I think that dairy products meet

Well
this is the miso vegetables ramen, but is a very concentrated color, is easily than it looks.
Maybe, yogurt has worked, its acidity, it has extended flavor of miso.

Gang round Sou cafeteria might also similar to miso. . . . . No different be! ?

Miso is, I think it is difficult to put out a lot of the flavor is quite will determined store taste in miso.

Still Oyama cafeteria of Nishiaizu Echigoya is, we put out the personality in the miso ramen of sweet.
Regrettable thing is, the taste of the precious soup, it will be erased in the flavor of the miso.
After all, it is salt is good!

This time,
a little cold
we believe that the green onions ball Shichimi ramen.






2016年10月18日火曜日

今年はコスモスはないんだな!三ノ倉

期待して三の倉に出かけましたが。。。。。今年はコスモスありません!何やら違いもののの植え付け(種まき)しておりました。
少し残念な気持ちもありました。景観はナイスです。


2016年10月17日月曜日

大一 タンメン tanmen Ramen

この前は塩を食べましたが、次は、タンメンを食べてみたい!
たまたま、娘が帰ってきましたので、ラーメンを食べに行ってきました。
娘は、塩 自分は、タンメンです。
基本、タンメンは、塩 + 野菜出るので、それがどうのようになるのか?
見た目は普通ですが、これがこれが
スープをすすると、例の塩に、野菜 特に白菜かな!その甘みが加わり、えも言われない塩梅になっているではないか!

素晴らしいの一言です。これだけ野菜のうまみを出しているラーメンは、今まで食べたことがない!

これを食しなくて、タンメンを語るなかれ!
自分なりに至高のタンメンと冠したい。


娘もこの塩には、感激したようです。
すごくあっさりなので、この満足感。。。。これが至福のいっぱいですね!




Although this before ate the salt, the next step is, I want to eat the end face!
By chance, because my daughter came home, I went to eat ramen.
Daughter, salt yourself, it is the end face.
Basic, end faces, so it leaves salt + vegetables, whether it's become the same manner?

Although appearance is normal, this is this
and sip the soup, the salt of example, vegetables in particular wonder if Chinese cabbage! Its sweetness is added, are they not become the example not to be told Anbai!

It is awesome. This only ramen making the taste of vegetables, have never ever eaten!

Not eating this, shalt not talk about the end face!
I want to bear my own to the supreme of the end surface.


Daughter is in this salt, it seems to have impressed.
Because really that frankly, this feeling of satisfaction. . . . This is it is full of bliss!

鶯宿亭 飯寺店 続きますが 昔ながらのコロッケ定食

 この前メニューで気になっていたので、また昼に行ってみました。 気になっていたのも”昔ながらの・・・・・”文言です。 多分手作りのコロッケと思いまして、自分もコロッケは作るので、味の違いが気になっていました。どこに行っても惣菜コロッケは、惣菜コロッケの味しかしなくて、あまり好みで...