2016年9月19日月曜日

山採りの白マイタケいただきました。 We had white maitake mountain picking.

いつものお隣さんからです。
山のマイタケ本当に貴重なものですね!
丁寧に掃除して、炊き込み & 汁ものです。
炊き込みは、

米(5合)・丸十(お玉1)・酒(お玉1)で炊きあげました。
朝焚き上げの匂いが、家じゅうにして!山の物ですからね!
最高の秋の味覚です。

汁・・写真はありませんが、マイタケ・里芋・大根(いちょう切り)これを酒・丸十・みりんで味付けします。この味付けのポイントは、みりんの甘みをうまく使うこと
丸十だけでは」、醤油系のとがった味がします。
それをみりんで抑え込む!さらに大根は、いちょう切り(短冊だあといまいち味がぼける)


It is from the usual neighbor's.
Maitake ne thing really valuable of the mountain!
Carefully to clean, it is cooked and soup.
Cooked is, was raised cooked in rice (- 5 people), round ten (ladle 1), liquor (ladle 1). Smell of morning fired up is, in the entire home! I because it is a thing of the mountain! The best of the fall is the taste. Juice ... No photo, but, maitake, taro, radish (ginkgo cutting) This is seasoned with sake-round ten-mirin. The point of this seasoning, use well the sweetness of mirin only round tens ", and taste that pointed soy sauce system. Stifle it with mirin! Furthermore radish, ginkgo cut (not so good taste blurred and strip Daa)



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