2016年11月13日日曜日

いつものお隣さんより、山取の なめこ をいただきました。 han usual neighbor's, we received Nameko of mountain recesses.

なめこは、天然物はめったに手に入りません。
大方が、栽培物で、おがを使ったものは、おが臭くて。。。。。。。
天然ものなんてとっても貴重です。

さてこれで汁を
前の頭は、そのために買ったのですよ!
中の傘の開いたものをおつゆに残りは、
漬けようかと思います。



頭イモを湯がきます、頭はゆであがると、少し黒っぽくなりますそれが、ポイントです。

そのあとは、山の物ですから
その他の野菜は、灰汁も取らずに野趣の味を作りこんでいきます。
沸騰したお湯に具を放り込むだけです。



味付けは、お決まりの丸十で決まり。













Nameko does not go into natural products rarely hand.
Largely is, in the cultivation products, those using the Oga, to smell you are. . . . . . .
Natural such thing is very valuable.

Now this in the juice
before the head, it was bought for that!
Remaining in your soup what umbrella of open in is,
I think I gonna.

You can have hot water the head potatoes, and head Yudeagaru, will be a little darker it is, it is the point.

Then, since it is a thing of the mountain
and other vegetables, we will elaborate to create a taste of rustic without taking also lye.
Just throw the ingredients into boiling water.

Seasoning is determined by the usual round ten.

0 件のコメント:

コメントを投稿

赤井の大イチョウ

  湊町の赤井の大イチョウを見てみました!  平日なの先客は一人! 昨年は黄色いジュータンの時でした、今年はそれにはまだ早いけど青空とイチョウのコントラストがいい感じ!