千葉産のコシヒカリ
西会津産のあきたこまち
新米を口にすると、27年度米には目が行きません。
週末は、米探しが。。。。。
今回は、ヨークを探してみて新米のかけらもない。。。。
仕方ないから隣のココカラファイン(薬のこだま)に入ったら
ありました。
この写真はネットからいただきましたが、この袋だったかは??ですが、コシイブキでした。
コシイブキは、新潟県でのみ作付けされている。山形の生え抜きと同じ、ような生い立ち?
コシxxの名前の通り、コシヒカリの近縁の品種のようです。結構期待できるかもしれません。
炊いてみて、炊きあがりのにおいが少し少ない。銀シャリを口に運ぶと甘みを感じる。
触感は、湯川の、に比べると少しやわらかめ!食感的には、昨年食べた、魚沼産のコシに近いかもしれない。
米の粒は、湯川に比べ小粒、結構実力が高いと思いました。
米は。比べてみないとわからない。
この時期のささやかな贅沢です。
But soon I think from Yukawa of farmers and Yukawa production of Koshihikari arrives. . . . . . . The US has run out. Also carried out around novice ransacked as in the previous years this year.
Chiba production of Koshihikari
Akitakomachi of Nishiaizu production
and eat a novice, do not go is eye for an 27 year rice.
The weekend, look for rice. . . . .
This time, there is no novice in the pieces and try to find a yoke. . . .
Since no choice next Kokokara Fine Once in (Kodama of medicine)
there was.
Whether but this photo was received from the net, it was this bag? ? But, it was Koshiibuki.
Koshiibuki are planted only in Niigata Prefecture. Same as a career of Yamagata, such upbringing?
As the name of the Kosi xx, it seems to breed in the near edge of the Koshihikari. It might very well be expected.
Cooked try, a little less smell of Takiagari. Feel the sweetness and carry the silver Shari to mouth.
Tactile sensation is a little softer compared to the Yukawa,! The textural, ate last year, it might be close to the Uonuma Koshi.
Rice grains, small compared to the Yukawa, I thought quite ability is high.
Rice. I do not know If you do not try compared.
It is a modest luxury of this time.
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